Kuinka parantaa ihmisten välistä vuorovaikutusta?

Maanantaina 30.5.2016 järjestettiin Tampereen yliopistossa puheviestinnän seminaari: Kuinka parantaa ihmisten välistä vuorovaikutusta? Seminaarissa viisi puheviestinnän tohtoria kertoi omasta tutkimuksestaan, jonka avulla vastata puheviestinnän alan peruskysymykseen: Kuinka parantaa ihmisten välistä vuorovaikutusta? Seminaarissa juhlistettiin samalla puheviestinnän professori Pekka Isotaluksen 50-vuotissyntymäpäivää. Professori Isotalus onkin ohjannut jokaisen seminaarissa esiintyneen tohtorin väitöskirjan.

Seminaari keräsi laaja-alaisesti puheviestinnän alan asiantuntijoita ja myös tulevat ammattilaiset Reettorit olivat mukana yleisössä. Reettorit twiittasivat tapahtumasta aktiivisesti ja twiitteihimme voit tutustua tarkemmin täältä: Reettorit ry Twitter

Seminaari oli erittäin mielenkiintoinen ja Reettorit ovat yhtä mieltä siitä, että jokainen seminaarissa puhunut tohtori on todella lahjakas esiintyjä. Saimme erinomaisen kosketuksen erilaisista esiintymistyyleistä ja yleisön haltuunottamisesta. Jokaisella viidellä tutkimuksestaan puhuneella tohtorilla oli hieman eri näkökulmasta vastaus seminaarin nimessäkin näkyneeseen kysymykseen. Tutkimuksen aihena olivat:

  • Toivottuja ja ei-toivottuja vaikutuksia vuorovaikutusosaamisen simulaatio-opetuksella – FT Marja-Leena Hyvärinen
  • Myyjä-asiakassuhteiden kehittäminen kansainvälisen liiketoiminnan ja myynnin kontekstissa – FT Jonna Koponen
  • Saanko puheenvuoron verkostossa? Lääkkeitä verkoston vuorovaikutukseen – FT Riitta Vanhatalo
  • Supportiivisuus synnyttää ja ylläpitää suhteita – FT Ira Virtanen
  • Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa – FT Sanna Ala-Kortesmaa

 

Vasemmassa kuvassa: FT Riitta Vanhatalo / Oikeassa kuvassa professori Pekka Isotaluksen syntymäpäiväonnittelut ovat alkaneet 

Professori Isotaluksen syntymäpäiviä juhlimme kakkukahvien merkeissä. Herkullisesta kakusta emme valitettavasti saaneet kuvaa. Reettorit kun ovat tunnettuja herkuttelijoita, joten tiedätte varmaan miten nopeasti kermakakku karkasi näihin puheliaisiin suihin.  Reettorit ry onnitteli professoriamme kauniilla kukka-asetelmalla sekä musiikin sävelin. Anna Puun  Linnuton puu -kappaleen esitti valovoimainen duomme Saara Kontiainen & Laura Aspelin.

Seminaari oli onnistunut tapa aloittaa Reettorikesä. Vuorovaikutusseminaarista saimme näköalapaikan alan ajankohtaisimmista tutkimuskohteista. Kiinnitimme huomiota myös seminaariin osallistujien hyvin erilaisiin työtoimenkuviin. Vuorovaikutusasiantuntijana uramahdollisuudet ovat todella laajat ja monipuoliset. Saimme mukaamme paljon uutta tietoa ja innostusta omaan puheviestinnän alaamme.

IMG_9954

 

                         Aurinkoisia kesäpäiviä!

Terveisin Rosa-Maria & Reettorit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s